Workshop “Multicultureel talent naar de top”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/10/2023
9:00 am - 12:00 pm

Categorieën


Workshop

VariatioNS nodigt iedereen die zijn/haar culturele identiteit als sta-in-de-weg ervaart op het carrièrepad en daarop in een veilige omgeving wil reflecteren uit voor de fysieke workshop  ‘Multicultureel talent naar de top’. Maar ook iedereen die zich wil laten inspireren door hoe andere (grote) organisaties hiermee omgaan, is welkom.

Op maandag 16 oktober in het trefpunt te Utrecht vertelt Robert Takken van PostNL wat organisaties nodig hebben om tot een daadwerkelijk inclusieve bedrijfscultuur te komen. Hij gaat vooral het gesprek aan over wat jij als multicultureel talent zelf kunt doen om je binnen je organisatie optimaal te ontplooien. Daarnaast bieden we inzage in de verschillende initiatieven die NS momenteel neemt om hier werk van te maken.

VariatioNS 
VariatioNS zet zich als netwerk in voor (de kracht van) culturele diversiteit binnen NS.

Iedereen heeft recht op een gelijkwaardige behandeling en zou gelijke carrièrekansen moeten hebben. Je culturele achtergrond mag geen invloed hebben op het succes van je loopbaanontwikkeling.

Steeds meer Nederlanders met een cultureel diverse achtergrond zijn hoger opgeleid. In alle lagen van de samenleving, van media en sport tot aan de politiek, zijn zij toenemend zichtbaar. Als VariatioNS vragen we ons af waarom we dit niet voldoende terugzien in de top van NS.

Robert Takken
Robert Takken is de Programme Manager Diversity & Inclusion van PostNL. Hij werd in 2021 door MT/Sprout verkozen tot een van de Inclusive30, de dertig meest inclusieve leiders van Nederland. Met zijn inspanningen heeft hij volgens het zakelijke platform ‘een meetbaar, aantoonbaar en inspirerend verschil gemaakt op weg naar meer inclusiviteit en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven’. De door hem (en PostNL) ontwikkelde ‘Diversiteitsindex’ is sinds vorig jaar overgedragen aan onderzoeksinstituut Ipsos en geldt inmiddels als de standaard voor het meetbaar en zichtbaar maken van vorderingen binnen een bedrijf op het gebied van acceptatie, inclusiviteit en diversiteit.

Aanmelden
Voel jij je aangesproken door het bovenstaande? En wil je deelnemen aan deze workshop? Meld je dan aan. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang!